Fodersnack, fortsättning

Flickorna har en blänkande päls och de mår bra av sitt färskfodret. Jag har dock funderingar som jag inte riktigt har svar på ännu. Till exempel finns det ris i fodret. Varifrån kommer riset? Innehåller det stora mängder arsenik? Jag har ställt frågan och väntar på svar. Vidare funderar jag på majsgluten. Är det från genmanipulerat majs? Varifrån kommer det? Varför är det tillsatt i fodret?

Jag besökte fabriken och såg flera behållare med fiskrens. Det både luktade bra och såg bra ut. Det fanns gott om kött på skeletten och det mesta var vitfisk. Som bekant är fiskskelettet bra källa för kollagenet som är bra för lederna. Det gillar jag. I det stora hela gillar jag fodret då mina flickor onekligen mår väldigt bra av det, men mängden arsenik i riset (om ursprungslandet är fel förståss) gör mig fundersam. Effekten ser man ju först efteråt. Långt efteråt.  Men som sagt, pälsarna är blanka, energinivån hög och tänderna prima. Och aptiten god.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *