Nu är det länge sedan

Nu är det länge sedan jag skrev här. Mycket har hänt här på kenneln. Beyla, en av hundarna, har flyttat till Norrland och trivs som fisken i vattnet. Hon har hittat sina människor som älskar henne. Anledningen var att Beyla och Emma inte trivdes med varandra. Det gör ont att göra en omplacering men det var definitivt för hundarnas bästa och blev väldigt bra för dem båda.

Det har också kommit en ny hund hit, Plymspireas Golla. Givetvis en finsk lapphund hon också. Hon är brun sobel i färgen och en väldigt mjuk och glad tjej. Tanken är givetvis att även hon ska bli mamma, men det först 2020 då hon blivit vuxen.

Min avsikt var att para Freja igen en gång till nu under hösten, men omständigheterna gjorde att det inte blev så. Nu väntar vi på nästa löp som blir våren 2019. Vi har redan hittat en pojke till henne, en snygging som heter duga och som bara älskar Freja. Jag hoppas givetvis att hon den här gången ska få en flicka som kan bli kvar här hos oss.

Frejas senaste kull, fem pojkar, lever och frodas och ömsom driver sina mattar och hussar till vansinne, ömsom får dem att vara så så stolta så hjärtat brister. De är aktiva, lättlärda, arbetsvilliga, precis som en finsk lapphund ska vara. Och därtill så snygga!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *