Tumör

  • Det är både roligt och smärtsamt att leva med en hund. Det finns så mycket glädje i det, många goa skratt och underbar energi mellan hund och människa. Det är ju det man vill åt i hundägandet.

Men varje medalj har ju en baksida också. Oro för hälsa, funderingar vad man kan göra för sin vän. Jag hittade en misstänkt knöl på Emma som vid veterinärbesöket visade sig vara en harmlös fettknöl. Men min veterinär Hanna i Sexdrega är en skarptögd människa och hon såg, att Emma hade en juvertumör. För att få reda på om den hade spridit sig tog hon blodprov och röntgen på flickan. Allt såg ok ut och vi bestämde en tid för operation. Mitt önskemål var att ta bort så mycket att eventuella rötter följde med. Jag älskar verkligen min Emma och vill att hon ska vara kvar hos mig så länge som möjligt.

Operationen gick bra. Igår fick jag provsvaren. Det var en elakartad tumör. Men väldigt liten, ca 2 mm i diameter. Allt blev borttaget i operationen så tumören kan inte sprida sig därifrån. Sedan vet man ju inte om något annat ställe blir drabbat. Vi kom överens om att göra regelbundna kontroller på Emma för att i möjligaste mån upptäcka eventuella nya tumörer i tid.

Jag sänder en tacksamhetstanke till Hanna som gjorde ett så bra jobb och tackar min tur att hitta detta elände i tid. 2 mm är lite, men om det hunnit bli 5 mm hade vi kanske varit för sent ute.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *