Väntans tider…

64 dygn har gått sedan parningen men valparna anser sig inte mogna att komma. Det var som jag tänkte, att Freja inte blev  parad riktigt i höglöp. Befruktningen skedde senare, hur mycket senare kan man ju inte veta.

Inatt var hon rastlös halva natten men kom till ro efter klockan två. Sedan har jag inte sett att hon skulle ha värkar. Hon ligger här i fåtöljen lugnt och stilla men vill inte ha med de andra hundarna att göra. Kanske har hon värkar i alla fall.

Jag vågar inte åka hemifrån. Osten är slut och hundmaten räcker ett par dagar till, sedan måste det fyllas på igen. Men tänk om… Nej, jag sitter i den andra fåtöljen med mina gamla stickprojekt och väntar. Jag är heller inte speciellt rolig för de andra hundarna, tankarna cirklar kring Freja. Men hon är pigg och har följt med en promenad, travade på som unghund trots den stora magen. Hon ser ut att må bra. Så vi fortsätter att vänta att någonting ska hända…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *