Det händer saker i valplådan

De växer och gror och mår prima. De har en outtröttlig mamma som tar hand om dem under dygnets alla timmar. Det är roligt att se henne. När hon diat dem mätta och de sover djupt tar hon sig en runda ute på gården och njuter av vårsolen. När pip hörs från valplådan springer hon dit och vill bli insläppt. Valparna är i mitt sovrum. De släpper ifrån sig ljud på nätterna, jag vaknar och undrar var jag är och vad det är som låter.  När jag kommit i verkligheten igen och förstått att allt är väl somnar jag om. Känner att jag litar på min lilla tik och kan ta det lugnt.

Nu är alla valparna tingade och det finns några som hoppas på ett återbud. Det blir spännande att se vad slags individer dessa små växer till. När jag tittar på dem där de kämpar på i valplådan förstår jag, varför jag håller på med uppfödning. Det är helt enkelt både väldigt roligt och lärorikt. Det ger ännu mer förståelse för hur hundar fungerar och hur deras värld ser ut för dem.  Och jag hoppas att de nya mattar och hussar känner, att de fått just den hunden de alltid önskat sig, utan reservation.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *