Att uppdatera en hemsida

Jag är ingen expert på datorer. Att hålla igång den här hemsidan kräver sin kvinna, det är tankemässigt ansträngande när man inte har utbildning för just det, många nya begrepp att försöka att förstå. Jag såg att sidan inte är säker och kollade runt vad jag skulle kunna göra åt det och förstod inte så mycket… Men ni som hälsar på här ska ju inte skriva en massa känsliga uppgifter här, eller hur? Inga personnummer, inga kontonummer eller annat. Ni ska ju i stort sett bara kolla vad som händer i kenneln, kolla bilder, följa hundar. Så jag låter säkerheten bero. Och mailar ni mig, kommer jag förr eller senare att kasta mailen. Det är inget jag sparar på för framtida bruk. Inget jag delar med mig till någon annan. Och som jag förstår det har jag bra skydd för min dator och mobiltelefon.

Jag kanske inte skulle fundera på det här om inte datalagen fanns. Försöker bara att följa den efter bästa förmåga på ett amatörmässigt plan. Hos mig finns ju uppgifter om er i köpekontrakt och så, men det måste jag ju ha för myndigheterna.  Jag tror säkert att det är så här för nästan alla uppfödare. Åtminstone jag gör vad jag kan för att skydda personuppgifterna. Den här verksamheten är ju inte så stor och definitivt inte vinstgivande. Det är inte därför vi ger oss i den här branschen. Det är intresset för rasen framför allt, men också känslan av att få rå om en kull, överlämna de små valparna till familjerna och följa upp utvecklingen. Det är det som är vinsten och belöningen för mödan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *