Det är ingen fart i mitt skrivande här

men Sametrollets kennel lever och har hälsan. Golla fick 5 valpar, som jag skrev tidigare, varav en sobel flicka och fyra svarta pojkar med ljusa tecken. Så fina. Tyvärr fick inte alla som visade intresse en ny familjemedlem, men det går inte att dela dessa små så de blir fler.

Golla är en fantastisk mamma med massor av mat till de små. Jag fick lugna nätter och fick sova fast jag hade valparna hos mig hela tiden. Jag hörde hur Golla smög till dem på natten och gav dem mat. Sedan sov de fram tills jag gick upp, de små liven. När de hade fyllt fyra veckor började utevistelserna, först i små portioner och sedan hela dagarna. Vid 7 veckors ålder märktes det vad de var gjorda av, riktiga energiknippen men alla valpköpare hade blivit förvarnade och var med på noterna. Det är tre veckor sedan de flyttade och jag hoppas att valparna och deras familjer stormtrivs med varandra. Biiga som står i tur. Kanske Tizzla också, det får vi se hur det utvecklar sig. Men även detta skrev jag tidigare om.

Annars är det lugnt här. Värmen är inte någonting som någon av oss uppskattar men vi överlever. Tjejerna ligger under altanen eller gräver gropar under vinbärsbuskarna för att svalka sig. Jag kanske borde göra detsamma. Det blir ingen hundträning och promenaden sker tidigt på morgonen då det fortfarande är möjligt att överleva i skogen. Vi tar det lugnt och ”övervintrar” , dvs. har gått i ide alla fem.

Vår sjö här, Holsjön, har misstänkt algblomning så det blir ingen bad för oss. Tänk på det, att det kan vara livsfarligt för hundarna att bada då. Vad det gör för oss människor vet jag inte riktigt, men hundarna ska definitivt inte bara vid algblomning. Så synd. Vi har en hundbadstrand här dit jag brukar ta tjejerna när det är varmt, men nu får vi avstå.

En reaktion till “Det är ingen fart i mitt skrivande här

  1. Hej hej ,hittade en skrivelse av dig när jag googlade på ett problem vi har med våran snart ettåriga buskille .
    Det här med maten ,han är ingen storätare o de gör oss så oroliga .
    Men när man nu läst olika sidor på nätet så förstår man att de nöjer sig med lite ,inte alla men många .
    O då skrev du om låg energiförbrukning osv …. och att du gav dom lite mat du med .
    O då är min fråga ..hur mycket får dina finnar ? Mvh Stefan Rubin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *