Lilla Tizzla, min busflicka,

har fått valpar nu. De föddes den 9 augusti och givetvis borde jag ha skrivit om det här tidigare, men tiden är som den är och jag hanterar den inte så bra lla gånger. Det blev i alla fall sju kavata valpar, 3 pojkar och fyra flickor. En pojke och en flicka är viltfärgade, resten är svarta med ljusa tecken. Givetvis kommer jag att sätta ut bilder under fliken ”valpar” när jag tagit några bra, men ni får ge er till tåls ett par dagar till. Jag behöver lite hjälp med den proceduren, nämligen.

Det är en alldeles speciell känsla att följa valparna från det att de föds till det att de flyttar ut. Först är de både blinda och döva, men så fort de öppnat ögonen börjar de vandra runt i valplådan, lite ostadigt men väldigt bestämt. De mäter lådans kanter och funderar om de inte kan ta steget över och vips så har någon gjort det. Då är det dags att ge dem lite mer utrymme.

Men ljuvliga är de, friska, starka och livskraftiga. Nu hoppas jag bara att de hittar goa föralltidhem där deras familj tar hand om dem på bästa sättet. Om intresse finns, hör gärna av dig för en träff.  Givetvis skyndar jag mig med bilder.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *