Parningar

 

Här har vi dem. Plymspireas Golla som jag presenterar nedan och Magiicas Lapinkoira Wargo. Wargo är en energisk, social och lekfull kille. Han är. liksom Golla, hederitärt fri från PRA-prcd och Pompes. Han har fria höfter och armbågar och ögon utan anmärkning. En jättesnygg kille som även har gjort MH test vilket går att se på SKK´s hemsida.  Valpar efter den här kombinationen kommer att ha HD-index (höfter) 101 och ED index (armbågar) 105. Golla och Wargo fann varandra den 7 mars. Si så där om 60 dagar om allt går väl har vi små valpar i huset igen.

   

Plymspireas Golla och Samejäntans Farkas

Parning mellan dessa två skedde den 29 februari 2020. Valpar väntas då i slutet på april eller första dagarna i maj.  Golla är hederitärt fri från PRA-prcd och pompes och har fria armbågar. Ögon utan anmärkning. Höfter b/c. Farkas har a-höfter. Indexet för valparna är 100, vilket är bra. Båda föräldrarna är mycket trevliga, riktiga godingar. Golla har en fantastisk förmåga att få rädda hundar att känna sig både bekväma och modiga. Av mötet med Farkas fick jag uppfattningen att han är en riktig nallebjörn och gosegris. Hans bästis är en katt.

 

     

Black Blossom Troll Freja

Samegulds Blueberry Echo

Parning mellan dessa två blev till den 1 september 2019. Echo är hereditärt fri PRA-prcd, har fria armbådar, höfter A och ögon ua. Jag har träffat killen och han är så trevlig och finare i verkligheten än på bild. Echos mamma är terapihund liksom Freja, så det blir en kombination som jag ser fram emot. Jag kommer själv att behålla en flicka här om det nu blir någon.

Beräknad valpning blir kring månadsskiftet oktober-november. Valparna får flytta till sina nya hem vid årsskiftet.

 

Black Blossom Troll Freja                     Lappforsens Fudge

Parning ägde rum mellan Black Blossom Troll Freja och Lappforsens Fudge den 28 augusti. Fudge har a-höfter och är dna-testad fri från pcrd. Fudge är en glad kille som avancerad sig till mästerklass i rallylydnad. Han är också mentaltestad.

Freja har b-höfter och är dna-testad fri från pcrd och pompes sjukdom. Hon är utbildad till terapihund, en cool tjej och barnsäker.

Kullen föddes den 30 oktober 2017 och bestod av fem fina pojkar. Nästa parning beräknas bli våren/sommaren 2019.

6 reaktioner till “Parningar

    1. Tack. Hon är stor och klumpig nu och blir så förvånad över att hon inte kan hoppa på samma sätt längre 😀

  1. Hej
    Jag tror att en Finsk Lapphund kan passa för oss, vi bor på en hästgård och min man gillar att springa i skogen och hade sällskap av vår Dalmatiner som inte finns längre. Om ni har eller kommer att få valpar snart så vill vi gärna komma och titta och prata med er om det kan vara en hund för oss.
    Mvh Madeleine Djupdahl

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *