Parningar

 

Dessa två godingar hittade varandra den 2 november och tycke uppstod. Valpar väntas i början på januari nästa år.Pojken till vänster heter Lappforsens Zen och är hederitärt fri från PRA-prcd. BPH visar på en folkkär och stabil pojke,

Flickan är Sametrollets Biigá efter min barnterapihund Freja. Också hon hederitärt fri från PRA-prcd och pompes.Även denna flicka har en stabil mentalitet och är en riktig kelgris. HD index på valparna efter dessa föräldrar är 102 och HD 97.

 

Här Black Blosson Troll Tizzla och Dagsmejans Rafiki. Tycke uppstod mellan dessa två den 11 juni 2022. Valpar väntas någongång under första halvan av augusti. Valparna har HD index 103 och ED 98. Rafiki är hederitärt pompes och PRA-pcrd fri, vilket innebär att valparna är fria från dessa. Tizzla är en jättecool tjej och otroligt intelligent.

 

 

Nu hoppas vi på att Plymspireas Golla ska nedkomma med valpar igen i början på juni 2022. Jag har presenterat Golla nedan, men pappan är Baloo, eller Plymspireas Oikari (SE48688/2020) Baloo har höfter A+A, ögon UA och ED 0. De blivande valparna har HD index 105 och ED index 102.

0

Här har vi dem. Plymspireas Golla som jag presenterar nedan och Magiicas Lapinkoira Wargo. Wargo är en energisk, social och lekfull kille. Han är. liksom Golla, hederitärt fri från PRA-prcd och Pompes. Han har fria höfter och armbågar och ögon utan anmärkning. En jättesnygg kille som även har gjort MH test vilket går att se på SKK´s hemsida.  Valpar efter den här kombinationen kommer att ha HD-index (höfter) 101 och ED index (armbågar) 105. Golla och Wargo fann varandra den 7 mars. Si så där om 60 dagar om allt går väl har vi små valpar i huset igen.

   

Plymspireas Golla och Samejäntans Farkas

Parning mellan dessa två skedde den 29 februari 2020. Valpar väntas då i slutet på april eller första dagarna i maj.  Golla är hederitärt fri från PRA-prcd och pompes och har fria armbågar. Ögon utan anmärkning. Höfter b/c. Farkas har a-höfter. Indexet för valparna är 100, vilket är bra. Båda föräldrarna är mycket trevliga, riktiga godingar. Golla har en fantastisk förmåga att få rädda hundar att känna sig både bekväma och modiga. Av mötet med Farkas fick jag uppfattningen att han är en riktig nallebjörn och gosegris. Hans bästis är en katt.

 

     

Black Blossom Troll Freja

Samegulds Blueberry Echo

Parning mellan dessa två blev till den 1 september 2019. Echo är hereditärt fri PRA-prcd, har fria armbådar, höfter A och ögon ua. Jag har träffat killen och han är så trevlig och finare i verkligheten än på bild. Echos mamma är terapihund liksom Freja, så det blir en kombination som jag ser fram emot. Jag kommer själv att behålla en flicka här om det nu blir någon.

Beräknad valpning blir kring månadsskiftet oktober-november. Valparna får flytta till sina nya hem vid årsskiftet.

 

Black Blossom Troll Freja                     Lappforsens Fudge

Parning ägde rum mellan Black Blossom Troll Freja och Lappforsens Fudge den 28 augusti. Fudge har a-höfter och är dna-testad fri från pcrd. Fudge är en glad kille som avancerad sig till mästerklass i rallylydnad. Han är också mentaltestad.

Freja har b-höfter och är dna-testad fri från pcrd och pompes sjukdom. Hon är utbildad till terapihund, en cool tjej och barnsäker.

Kullen föddes den 30 oktober 2017 och bestod av fem fina pojkar. Nästa parning beräknas bli våren/sommaren 2019.

9 reaktioner till “Parningar

  1. Tack. Hon är stor och klumpig nu och blir så förvånad över att hon inte kan hoppa på samma sätt längre 😀

 1. Hej
  Jag tror att en Finsk Lapphund kan passa för oss, vi bor på en hästgård och min man gillar att springa i skogen och hade sällskap av vår Dalmatiner som inte finns längre. Om ni har eller kommer att få valpar snart så vill vi gärna komma och titta och prata med er om det kan vara en hund för oss.
  Mvh Madeleine Djupdahl

 2. Hej,
  jag hittar inga kontaktuppgifter till er här på sidan.
  Finns det någon mailadress som man kan höra av sig till. Vår familj är på jakt efter en lapphundstik och fick tips om er kennel på Facebook.

  Tack på förhand!
  Nicklas K Hagström

 3. Hej, har ni några valpar på gång?

  Vi söker en ny hund efter att vår gamla fick somna in p g a ålder och ålders relaterade krämpor.

  Ni kan väl skicka svar om det finns möjlighet att tinga en hane.

  Vi är ny blivna pensionärer som har mycket tid att vara med hunden. Det finns barnbarn vilka är vana att umgås med hund.

  mvh

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *