Vår Kennel

Detta är Black Blossom Troll Freja.

 

Freja kom till oss 2011 på halvfoder, och hon har fått en kull på fyra valpar hos uppfödaren.  Hon är en stabil hund med mycket humor och leklust. Hon älskar träning med klicker då det får hennes kreativitet att flöda. Hon försöker att lista ut hur hon kan lura av matte godiset och bjuder ofta på alla sina konster i ett snabbt tempo.

Freja är besökshund. Hon har också genomgått både terapihundutbildningen och barnterapihundutbildningen på Svenska Terapihundskolan. I bilden ovan tränar hon på att bli läshund. Hon är en klippa!

Freja har B-höfter, fria armbågar och ögon utan anmärkning. Hon är fri från Pompes och PRA-prcd. Planerad parning våren/sommaren 2019.

Black Blossom Troll Emma

Syster till Freja. Här går de gamla arbetarlinjernas egenskaper genom, en mycket arbetsvillig och alert tjej. Tyvärr visade det sig att hon har geografisk RD, ett litet veck i ögonbotten som kan vara ärftligt men troligen orsakat av en inflammation i ögat, då det drabbade området är litet och visar sig idag bara som en liten skugga i ögonbotten. Men eftersom ursprunget kan konstateras bara genom att ta bort ögat i en obduktion, får Emma vara familjens Finsk Klapphund och går aldrig i avel. Men hon är en tillgång i vår kennel, en fantastisk och älskad moster och familjens clown, en tjej i min smak som bjudit både på goda skratt och grå hårstrån.

Plymspireas Golla

Den här flickan kom till oss sommaren 2018. Hon är  mjuk och väldigt trevlig och passar väldigt bra med de andra hundarna här. Tanken är att hon ska bli mamma på senare delen av 2020 om allt fungerar som det ska. Golla är hereditärt fri från Pompes och PRA-prcd.

Black Blossom Troll Tizzla

En nykomling i familjen, född december 2018. En modig och smart tjej som genom sitt namn bär på arvet till Sametrollets kennelnamn. Hon har anpassat sig väl i flocken och blivit Gollas lekkamrat.

Har uppfödarutbildning och vi följer Svenska Kennelklubbens regler och avtal.